Logó ív

9021 Győr, Aradi vértanúk útja 21. | Tel: +3670 424-4273

Válassz helyszínt, hogy hol szeretnél tanulni!

ITK-ORIGO nyelvvizsga

Az ORIGO államilag elismert, akkreditált nyelvvizsga. A legnehezebb vizsga mindközül, ugyanis a pontozásnál a rossz válaszokra mínusz pontokat is osztogatnak, ezért mind írásban és szóban is nagyon fel kell készülni a nyelvtan helyes használatára, valamint a magyar nyelv pontosságára.

Vizsgaszintek: alapfok, középfok, felsőfok.

Pontozás: A vizsga akkor tekinthető sikeresnek, ha a szóbeli (A), írásbeli (B) vagy komplex (C) részeken eléri a 60%-ot.

A szóbeli rész két héttel az írásbeli vizsga után van.

  • írásbeli rész feladatai: feleletválasztós teszt, szövegfordítás idegen nyelvre és magyarra, fogalmazás egy adott témáról, szövegértés. Szótár használata megengedett.
  • szóbeli: irányított beszélgetés, témakifejtés kép alapján, szituációs feladat. A szóbeli rész jóval könnyebb, mint bármely más vizsgánál, hiszen a vizsgáztatóval történik a kommunikáció. Könnyebb arra irányítanod a beszélgetést, amerre szeretnéd.

A nyelvvizsga írásbeli része kiszámíthatóvá teszi a feladatokat, hiszen évek óta ugyanazokat a feladatlapokat használják. A legnagyobb hiányosság ezzel a nyelvvizsga-típussal kapcsolatban az, hogy nem valós élethelyzeteken keresztül méri fel a nyelvtudást.


http://www.itk.hu/