Logó ív

9021 Győr, Aradi vértanúk útja 21. | Tel: +3670 424-4273

Válassz helyszínt, hogy hol szeretnél tanulni!

ECL nyelvvizsga

Az ECL nyelvvizsga az Európai Uniós tagországok konzorciuma által létrehozott nyelvvizsgarendszer, melynek hossza kb két óra. Az ECL nyelvvizsga a globális szövegértésre és a nagyobb szókincsre koncentrál. A nyelvismereti részben nincsenek nyelvtani feladatok, szótár használata pedig csak a fogalmazás résznél megengedett.

Nemzetközi és államilag elismert bizonyítványt is kapnak a vizsgázók.

Vizsgaszintek: alapfok, középfok, felsőfok.

Pontozás: készségenként és összességében véve a sikeres vizsgához min. 60%-ot kell teljesíteni.

  • az írásbeli rész két szövegértési és két levélírási feladatból áll. Mind a kettőnek más-más a nyelvezete, szókincse, mindenki megtalálhatja azt, ami neki a legmegfelelőbb. Amire nagyon kell ügyelni, az a nyelvhelyesség, stílus, szókincs, kommunikativitás, helyesírás és szövegtagolás.
  • A magnóhallgatás része különösen nehéz, hiszen akcentussal beszélő embereket is hallhatunk a felvételeken.
  • A szóbeli rész egy ráhangolódó bemutatkozással kezdődik, majd a vizsgáztató által kezdeményezett témáról kell beszélni a vizsgázópartneredet is bevonva a társalgásba. Végül egy kép alapján kell önállóan, összefüggő kerek mondatokban beszélned.

Az ECL vizsgát azoknak ajánljuk, akiknek nagyobb a szókincse az átlagnál és jóval hatékonyabban tudják használni az egyszerűbb mondatszerkezeteket, és kifejezéseket.


http://www.ecl.hu