Logó ív

9021 Győr, Aradi vértanúk útja 21. | Tel: +3670 424-4273

Válassz helyszínt, hogy hol szeretnél tanulni!

Nyelvvizsgák összehasonlítása

Jelen összeállításunkkal segítségedre szeretnénk lenni abban, hogy eligazodj a jelenleg legnépszerűbb nyelvvizsgák követelményrendszere között.

 

 

BME nyelvvizsga

 

A BME nyelvvizsgát a Budapesti Műszaki Egyetem tanszéke fejlesztette ki. Maga a nyelvvizsga három és fél órás, írásbeli és szóbeli részből tevődik össze. Nagyon fontos, hogy ismerd a feladat-megoldási stratégiákat, hiszen rengeteg bonyolult és hosszú szövegrésszel találkozol majd. A vizsgázók államilag elismert bizonyítványt kapnak.

Vizsgaszintek: alapfok, középfok, felsőfok.

Pontozás: A nyelvvizsga 60 ponttól sikeres.

További részletek: BME nyelvvizsga

ECL nyelvvizsga

Az ECL nyelvvizsga az Európai Uniós tagországok konzorciuma által létrehozott nyelvvizsgarendszer, melynek hossza kb két óra. Az ECL nyelvvizsga a globális szövegértésre és a nagyobb szókincsre koncentrál. A nyelvismereti részben nincsenek nyelvtani feladatok, szótár használata pedig nem megengedett.

Nemzetközi és államilag elismert bizonyítványt is kapnak a vizsgázók.

Vizsgaszintek: alapfok, középfok, felsőfok.

Pontozás: készségenként és összességében véve a sikeres vizsgához min. 60%-ot kell teljesíteni.

További részletek: ECL nyelvvizsga

TELC nyelvvizsga

Európa szerte elfogadott nemzetközi nyelvvizsgarendszer, melynek főbb jellemzője a kommunikativitás és a köznapi élethelyzetekben előforduló szituációk megfelelő alkalmazása.

Nemzetközileg elismert bizonyítványt adnak.

Legnagyobb előnye, hogy a szóbeli részére időszakosan kerül sor, mindenkit visszahívnak egy adott időpontra, tehát nem kell egész nap bent várakozni.

Vizsgaszintek: alapfok, középfok, felsőfok.

További részletek: TELC nyelvvizsga

EURO nyelvvizsga

Az EURO nyelvvizsgarendszert az International House fejlesztette ki. Egy- és kétnyelvű változata van, amelyek közül választani lehet. Mindenütt érvényes, államilag elismert bizonyítványt ad. Azoknak ajánljuk ezt a nyelvvizsgát, akik erősek a kommunikációban, kétnyelvű vizsga esetén - fordításban és közvetítésben. 
Vizsgaszintek: alapfok, középfok, felsőfok.

Pontozás: 65%-tól sikeres a vizsga, de készségenként el kell érni a 40% fölötti eredményt.

További részletek: EURO nyelvvizsga

ITK-ORIGO nyelvvizsga

Az ORIGO államilag elismert, akkreditált nyelvvizsga. A legnehezebb vizsga mindközül, ugyanis a pontozásnál a rossz válaszokra mínusz pontokat is osztogatnak, ezért mind írásban és szóban is nagyon fel kell készülni a nyelvtan helyes használatára, valamint a magyar nyelv pontosságára.

Vizsgaszintek: alapfok, középfok, felsőfok.

Pontozás: A vizsga akkor tekinthető sikeresnek, ha a szóbeli (A), írásbeli (B) vagy komplex (C) részeken eléri a 60%-ot.

További részletek: ITK-ORIGO nyelvvizsga